Bijna maandelijks worden excursies georganiseerd. Voor groepen kunt u een historische rondleiding bij kasteelruïne Bleijenbeek boeken. Gestart wordt vanaf Paviljoen Bleijenbeek, Bleijenbeek 14 in Afferden. Vandaar volgt een circa 1 km lange route over het landgoed Bleijenbeek om vervolgens de kasteelruïne te bezichtigen. De rondleidingen worden verzorgd door opgeleide gidsen die u meer kunnen vertellen over de historie van de ruïne en Landgoed Bleijenbeek. Een rondleiding is goed te combineren met een hapje en een drankje in het restaurant van Paviljoen Bleijenbeek.

Via Stichting het Limburgs Landschap kunt u hier tickets bestellen voor een van de rondleidingen.

Wandelen over Landgoed Bleijenbeek en Nationaal Park De Maasduinen
Naast een rondleiding bij de kasteelruïne is het voor groepen ook mogelijk een excursie aan te vragen die de hoogtepunten van Landgoed Bleijenbeek laat zien. Tijdens deze wandeling laten speciaal opgeleide Maasduinengidsen de groep kennis maken met historie en natuur. Zo wordt er gewandeld langs kasteelruïne Bleijenbeek en door Nationaal Park De Maasduinen. Deze excursie start ook van Paviljoen Bleijenbeek, Bleijenbeek 14 in Afferden en is goed te combineren met een hapje en een drankje in het restaurant van Paviljoen Bleijenbeek [tel. 0485-530084]. 

Reservering en tarieven
De prijzen van toegangstickets kunt u hier inzien. Voor reserveren van een groepsexcursie kunt u contact opnemen met Stichting het Limburgs Landschap via telefoonnummer 077-4737575. Een excursie dient minimaal drie weken voor de gewenste datum aangevraagd te worden en is altijd onder voorbehoud van de beschikbaarheid van gidsen.